Portfolio

The Hunger Project

The Hunger Project

Het einde van honger is in zicht. The Hunger Project investeert in de kracht van mensen en scoort het hoogst op impact in de Nationale Goede Doelen Test. Taken o.a.: redactie Jaarmagazine, jubileumcampagne, nieuwsbrieven, partnerships, perszaken, stewardship, online en social media strategie.

Organisatie:
The Hunger Project
Functie:
Communicatie manager
Solidaridad

Solidaridad

Verschillende PR/Communicatie opdrachten voor Solidaridad Network, o.a. ‘H&M en Solidaridad partners in duurzaam textiel’, ‘Together we can secure the future of cocoa farming’ en de koffie-barometer. Met name externe communicatie B-to-B en B-to-C , partnerships, maar ook interne afstemming (zowel lokaal als internationaal binnen de organisatie). Talen Nederlands en Engels.

 

Organisatie:
Solidaridad
Functie:
Communicatieadviseur/persvoorlichter
Wat doe jij uit?

Wat doe jij uit?

Wat doe jij uit? is een landelijke energiebespaar-campagne met een actiedag op 10 oktober 2011 en 2012.  Wij roepen heel Nederland op om samen de nationale elektriciteitsmeter omlaag te brengen. Gewoon, door iets uit te doen. De gemeenten Texel, Haarlemmermeer, museum NEMO, het stadhuis in Amsterdam, maar ook bekende Nederlanders als Dries Roelvink en Menno Bentveld doen mee. De campagnedag is een groot succes en bereikt miljoenen mensen via de media (o.a. VARA Kassa special). De tools en tips van 10:10 worden door verschillende grote en kleine organisaties gebruikt (waaronder Microsoft, Universiteit van Amsterdam en Eindhoven).

Organisatie:
10:10 The Energy Challenge
Functie:
Campagne ontwikkeling + Persvoorlichting/mediazaken
10:10 The Energy Challenge

10:10 The Energy Challenge

10:10 is een internationaal klimaatinitiatief dat als doel heeft om mensen en organisaties op weg te helpen naar 10% CO2 reductie, voor een beter klimaat. Niemand kan alles doen, maar iedereen kan íets doen. En iedere stap telt. Daarmee is 10:10 een uniek positief project, met een opvallend frisse vormgeving en tone of voice.  Gemeentes, universiteiten, MKB, bedrijven, en vele huishoudens melden zich aan bij 10:10. Mediapartners zijn o.a. VARA en Spits.

Organisatie:
10:10 The Energy Challenge
Functie:
Coördinatie communicatie en pers, relatiemanager internationaal
Op weg naar het cabaretpodium

Op weg naar het cabaretpodium

Een educatief, crossmediaal project. Met  een zelf geschreven en uitgevoerde sketch, lied en stand-up  nemen scholieren (VO) het tegen elkaar op in deze cabaretbattle. Cabaret is hele geschikte vorm om lastige issues in de klas bespreekbaar te maken. Daarnaast profileert dit de VARA als cabaretomroep onder jongeren. De landelijke battle vindt plaats in theaters o.l.v. comedian Murth Mossel, met verschillende cabaretiers in de jury en een compleet lespakket voor het voortgezet onderwijs ( i.s.m. Stichting Leerplan Ontwikkeling).

Organisatie:
VARA
Functie:
Planontwikkeling en projectleiding
Schoolbank – rechtbank

Schoolbank – rechtbank

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum nodigde het studiecentrum rechtspleging  (SSR) scholieren in Utrecht en Zutphen uit om plaats te nemen in de rechtbank voor het educatieve project ‘Schoolbank-Rechtbank’. De scholieren bezochten de rechtbank en namen een aantal dagen later plaats in een oefenrechtbank bij SSR, waar zij via rollenspellen kennismaakten met het beroep van rechter en officier van justitie. In toga, uiteraard.

Organisatie:
SSR - Studiecentrum Rechtspleging
Functie:
Planontwikkeling en PR
Op weg naar het lagerhuis

Op weg naar het lagerhuis

Deze succesvolle landelijke debatcompetitie voor scholieren gaat inmiddels haar 14e jaar in! Jongeren leren hun eigen mening beargumenteren, maar verdiepen zich ook in de mening van de ‘tegenpartij’. (diverse platforms met events in de provinciehuizen, uitzendingen op televisie en een actieve website). Een educatief en crossmediaal project.

Organisatie:
VARA
Functie:
Planontwikkeling en projectleiding
SIW

SIW

De Stichting Internationale Vrijwilligersreizen heeft al ruim 50 jaar ervaring met de organisatie van vrijwilligersreizen voor (met name) studenten. Op verzoek van het bestuur schrijf ik een communicatie- en imagoplan waarmee zij zich beter kunnen profileren temidden van het veranderde veld (toenemende concurrentie), met concrete aanbevelingen die worden overgenomen door SIW.

Organisatie:
SIW - Internationale vrijwilligersprojecten
Functie:
Communicatieadvies
Beat The Heat Now – KopenhagenCoalitie

Beat The Heat Now – KopenhagenCoalitie

Tijdens de VN Klimaattop in Kopenhagen organiseert de Kopenhagen Coalitie een evenement in de Jaarbeurs te Utrecht: Beat The Heat Now, 12 december 2009 . Circa 10.000 mensen spreken zich tijdens het evenement uit voor een eerlijk klimaatakkoord. Het evenement zelf is een mix van entertainment en informatie. De Kopenhagen Coalitie is een uniek samenwerkingsverband van natuur- , milieu- en ontwikkelingssamenwerkingsorganisaties, i.s.m. bedrijfsleven, overheid en wetenschap.

Organisatie:
Kopenhagen Coalitie
Functie:
Media coördinatie & persvoorlichting